Als je op zoek bent naar een hek voor op je balkon zijn er erg veel balkonhekken waaruit je kan kiezen. Jij bepaalt helemaal zelf waar je behoefte aan hebt. Als je op vakantie bent in een bepaald land zie je vaak veel dezelfde hekken voorbijkomen. In grote Franse steden zijn ontwerpers groot fan van het Franse balkon. Het voordeel aan dit balkon is dat er weinig ruimte nodig is. In Parijs is er geen ruimte om een heel balkon aan een appartement te bevestigen. Vandaar dat de Fransen een hek voor het raam neerzetten dat fungeert als balkon. Het raam dat ervoor zit is een deur die je open kan doen. Zo sta je direct op het balkon te genieten van het uitzicht.

Architectuur in Parijs

Vooral in Franse films zie je regelmatig een Frans balkon voorbij komen waarop de acteurs staan te genieten van het uitzicht op de Eiffeltoren. Waar de Eiffeltoren tegenwoordig bekend staat als een van de mooiste bouwwerken ter wereld, werd het in de negentiende eeuw nog verafschuwd. Inwoners van Parijs vonden het bouwwerk maar lelijk en wilde het het liefst zo snel mogelijk weg hebben. Toch is de Eiffeltoren blijven staan en komen er jaren miljoenen toeristen naar Parijs om vanaf hun Franse balkon te genieten van het bouwwerk.

Op vakantie in Parijs

Parijs is een enorm leuke stad voor een citytrip. Drie daagjes zijn genoeg om je te vermaken, maar zelfs als je er een hele week bent, heb je nog niet alles gezien. De stad staat bekend om de prachtige architectuur, maar ook voor het eten en shoppen kan je goed terecht. Het is niet gek dat veel bekende merken uit Frankrijk komen. Deze merken kan je dan ook komen in de hoofdstad van het land. Liefhebbers van cultuur kunnen helemaal losgaan in het Louvre. Dit museum is zo groot dat je na een hele dag nog niet alles gezien hebt.