alcoholverslaving Connection SGGZ

Als je worstelt met alcoholverslaving, ben je niet alleen. Het is een veelvoorkomend probleem dat miljoenen mensen over de hele wereld treft. Maar het is een probleem dat je kunt aanpakken.

Tip 1. Professionele hulp

Zoek professionele hulp. Als je worstelt met een alcoholverslaving, is het belangrijk om professionele hulp te zoeken.

Er zijn veel behandelingsmogelijkheden beschikbaar, dus zoek er een die het beste bij je past. Wat in elk geval belangrijk is, is dat je goed voelt bij het type hulp dat je zoekt. Daarnaast raden we je aan om een vorm van professionele hulp te zoeken voor je alcoholverslaving die bewezen is effectief te zijn. Er zijn organisaties als Connection SGGZ die wetenschappelijke inzichten toepassen om jou te helpen van je verslaving af te komen.

Tip 2. Steungroep

Sluit je aan bij een steungroep. Deelnemen aan een steungroep kan uiterst heilzaam zijn bij het aanpakken van een alcoholverslaving. Je kunt je ervaringen delen met anderen die in een vergelijkbare situatie zitten en steun van hen krijgen.

Daardoor vind je de energie om door te gaan met je strijd tegen de alcoholverslaving. Steunorganisaties als Connection SGGZ kunnen je ook helpen om een steungroep te vinden. Zij komen namelijk met veel andere mensen in contact die ook met een verslaving worstelen.

Tip 3. Levensstijl

Verander je levensstijl. Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen bij het aanpakken van een alcoholverslaving is het veranderen van je levensstijl. Dit betekent dat je je manier van leven moet veranderen, zoals gezond eten en regelmatig sporten.

Er is geen pasklare oplossing om alcoholverslaving aan te pakken, maar er zijn gelukkig wel dingen waar je mee kunt beginnen. Al doende zal het idee van de rol die alcohol in je leven speelt onder controle krijgen gaan groeien voor je. Als je gaat sporten, vorm je bijvoorbeeld wellicht een groepje mensen die elkaar motiveert om te blijven sporten. Als je dit op een vrijdag- of een zaterdagavond doet, dan is de verleiding op dat moment meteen ook weg (of in elk geval een stuk minder) om dan alcohol te drinken. Zo kunnen verschillende zaken elkaar aanvullen: hoewel dit sportgroepje bijvoorbeeld niet direct bestaat om je te helpen van je alcoholverslaving af te komen, kun je dit als extra bron van steun gebruiken t.o.v. de steungroep.

Bron: Connection SGGZ