Een escaperoom is een ervaring die je minstens een keer in je leven met je vriendengroepje moet hebben gedaan. Na zo’n ervaring gaan veel groepjes ineens geregeld zo’n spannend uitje doen, het is dan ook behoorlijk verslavend. Dat heeft deels te maken met het samen moeten oplossen van allerlei raadsels en overwinningen in een korte tijd. Je wordt geacht om goed samen te werken om zo in staat te zijn de uitgang te vinden en te openen. Een ander deel van de ‘verslaving’ zit echter in de emoties die vrijkomen tijdens je ontsnapping. Een goede escaperoom is zo opgebouwd dat je te maken krijg met schrikeffecten en met shocks. Je wordt behoorlijk uit je balans gehaald zodat je adrenaline niveau omhooggaat. Dat gebeurt helemaal met escaperooms die een horrorthema hebben. Ook in de escaperoom Rotterdam zijn zulke enge ontsnappingsruimtes.

Profiel van een enge escaperoom

Typisch voor een escaperoom met horrorkarakter zijn de volgende ingrediënten:

• Enge sfeer

• Spannende acties

• Naargeestige, macabere decors

• Psychopathische acteurs

• Schrikeffecten

• Sensatiedrang

• Dreigingen

• Visuele naargeestige objecten

Escaperoom Rotterdam: engheid troef

Sowieso is een escaperoom al spannend, maar vanuit een horror thema komt er nog een schepje extra spanning bovenop. Een ontsnappingsruimte met zo’n thema is iets heel anders dan in een bioscoop plaatsnemen om een horrorfilm te kijken. Want een horrorkamer is levensecht en je bent daarin niet alleen maar een toeschouwer, maar speelt er ook een rol in. Kom je enge lieden tegen, dan zijn ze ook echt en plakken ze dus niet op het witte filmdoek. Een escaperoom met horrorelementen is dan ook bedoeld voor mensen die durven en hun angst goed onder controle hebben.

Wie houdt wie voor de gek?

Er komen in Nederland steeds meer escaperooms bij die een horrorthema hebben. Die zijn niet bedoeld voor mensen die kicken op geweld of bizarre activiteiten. De escaperoom ervaring blijft een spel. ‘Kleur’ je dat in met buitenissige en super enge zaken, dan versterk je gewoon de angst en vergroot je de schrikeffecten. Omdat je in een groepje bent en omdat je weet dat het ‘slechts’ een spel is, kun je leren omgaan met enge zaken. Je oren en ogen geven misschien vreselijke impulsen, maar in wezen weet je dat ook een horror room gewoon is opgebouwd door gewone mensen. Kortgezegd is zo’n kamer dus ‘angstig genieten’.

Escaperoom Rotterdam – leidend in griezelen

Vaste gasten in horror kamers zijn figuranten die bebloed zijn of ledematen missen, die er gevaarlijk en onberekenbaar uitzien, die vloeken en tieren en onbehoorlijk bedrag vertonen. Maar eigenlijk werken ze gewoon mee aan een bloedstollende ervaring voor je groep. Sommige horror getinte escaperoom Rotterdam zien eruit als kerkhoven of als noodziekenhuizen. Ook Dracula wil nog wel eens voorbij komen. Of een hele horde zombies. Er zijn ook ontsnappings ruimtes waarbij je door griezelige catacomben moet bewegen. Van topniveau is de escaperoom Rotterdam waarvan een aantal ontspanningsruimtes een horror motief hebben. Zo is vooral de kamer Lab 13 verschrikkelijk eng. Je bent hier getuige van het opensnijden van lichamen en de verwijdering van ingewanden die daarna doorverkocht gaan worden. Ook The Boiler Room heeft een hoog horror gehalte, iets subtieler dan bij de Russen, maar vol van naderend gevaar en macabere verschijningen. 

Een escaperoom bezoeken? Een uitstekend plan als teamuitje!